Bergamot nakrájíme na plátky. Plátky zasypeme natrhaným hořkým, drhnoucím listím pomerančovníku. Zamícháme a pár hodin počkáme, až plátky a lístky oschnou. Pak směs vložíme do staré dřevěné dózy, v níž se před tím po léta uchovávalo polévkové koření, a přiklopíme víčko. – Trpká, suchá variace na osvěžující vůni, které se raději vyhnu.
Bergamot nakrájíme na plátky. Plátky zasypeme natrhaným hořkým, drhnoucím listím pomerančovníku. Zamícháme a pár hodin počkáme, až plátky a lístky oschnou. Pak směs vložíme do staré dřevěné dózy, v níž se před tím po léta uchovávalo polévkové koření, a přiklopíme víčko. – Trpká, suchá variace na osvěžující vůni, které se raději vyhnu.