databáze 175460 vůní od 10939 značek a 2154 parfumérů

Trussardi Donna (2011) (Eau de Parfum) Trussardi

Trussardi Donna (2011) (Eau de Parfum)
značka: Trussardi
parfumér: Lorson, Nathalie
rok: 2011
určení: pro ženy
hlava: yuzu, cedrát, vodní ovoce
srdce: pomerančový květ, jasmínový čaj, leknín
základ: bílé pačuli, cedr, santal, vanilka
Tito uživatelé vůni
Diskuze:
Komentáře k vůni (3)
Avatar
jerry (17.11.2020 )

Jemná ledová květinovka, nasládlá, (nejen) typově značně připomínající Eclat d´Arpege.

Avatar
Miru (20.7.2018 )

...tahle Donna začíná sprškou z yuzu, citronu a vodnatého ovoce - šťavnatá voda, svěží šťáva, ovocná dužnina rozmixovaná do hedvábna.
Zpočátku čerstvá až jemně řízná kompozice dostává postupně oblé a měkké tvary díky pomerančovému květu a lahodnost z jasmínového čaje.
Lotos a cedr mají zase na svědomí neustálou, delikátně dřevitou svěžest a občerstvení, přestože vůně po chvíli na kůži téměř hřeje...
...nejspíš přírodní sladkost vanilky a vyšlehaná krémovost santalu jsou ti, kteří nedovolí, aby vám bylo chladno, ale naopak - aby jste se cítili jak pod italským sluncem chráněny stínem kvetoucích jižních stromů...
Vlažná, ale velmi hustá voda s citronem a hoblinkami cedru(možná i z pinií), oslazená neurčitelným ovocem s delikátními medovými podtóny a s pikanterií živých dřev.
Italské slunce...

Avatar
Renusatko (24.7.2017 )

Vodní ovoce a leknín mi naženou husí kůži a vybaví se mi Davidoff se svými parfémy. Tahle vůně ovšem není letní svěženka i když složení k tomu trošku svádí. Trussardi Donna 2011 má být orientální-květinová vůně … s tím nemůžu souhlasit. Mírně ostřejší, krátký úvod cedrátu, hned zjemní ovoce naložené do vanilkového cukr. Neřekla bych, že je v ní nějaké konkrétní ovoce, spíš jen ovocné tóny. Pomerančové květy a jasmín v ní cítím jen v zimě. Orient připomene snad jen závěr, kde vystupuje v hlavní roli santalové dřevo, cedr a vanilka. To je vcelku povedená kompozice vůní, i když tady ne úplně orientální. Přesto překvapila a něčím mi připomínala Moscow od Guerlainu. Samozřejmě je mnohem méně propracovaná a složky v ní zdaleka nejsou tak „jedlé“