Sklenka vanilkového rumu Chamarel, vůně prémiového destilátu z cukrové třtiny a ručně sklízené bourbonské vanilky, v něm imaginární bílé krystalky zcukernatělého řepkového medu a na hladině loďka okvětního plátku s nákladem růžového kadidla.
//... plují lodi do Triany, plují lodi do Malagy, plují lodi na vše strany a nenese mě žádná z nich...//
Vůně opojná, sálavá, hřejivá a hřející, je v ní oheň a je v ní světlo, v hlavě slyším Melody Gardot a praskání dubových polen v krbu...
Konejšivá sladkost rozpínající se chladným tichem a strohé černé linie rámující jeho konec. Za nimi je svět zvuků a tepajícího života. Tady není nic, jen ticho a já stojící uprostřed něj. Tady čas běží pomaleji a obláček sladké vůně mě zahřívá stejně dobře jako měkká šála. Má sladká útěcha prostupující kovově studící přítomností. Ještě chvíli postojím, než půjdu a vykročím z rámu černých linií …
Flakón Spiritueuse Double Vanille vytahuju jen na vánoce a schovávám do skříně po Novém roce. Při delším nošení by se mi přejedla - voní vanilkovým cukrem a tuzemským rumem. Kromě toho cítím ve Spiritueuse Double Vanille i vůni dřeva, takovou tu starožitnou, kouřovou. Asi jako by člověk seděl v kostelní lavici a jedl vánoční cukroví - vosí hnízda a zapíjel je vaječným likérem :)
První fáze - dřevěný soudek prostoupený vůní pryskyřic a zlatavého koňaku na lodi, která převáží koření, hlavně vanilku a kakaové boby. Suchá vůně aromatického dřeva. sladká, ale nepřeslazená. Druhá fáze - "medvědí" mléko - teplé mléko svařené s vanilkovým cukrem a medem, dolité kapkou rumu.
Podobnost v první fázi s 1270 (Frapin) taky potvrzuju, ale Frapin je o mnoho medovější, koňakovější a výraznější
Ze vzorečku jsem vůni cítila úplně jinak, jen jako antiperle bez alkoholu, tak jsem stále nevěděla, proč „opilá vanilka“.
Z odstřiku v první chvíli cítím naopak pouze alkohol. Připomíná mi čistý líh, který postupně, velice příjemně, přechází do silnějšího a dražšího koňaku. Začne se přidávat mentolová vůně a hned vzápětí vanilka. Chvíli jako bych otevřela krabičku zmiňovaných antiperlí. Vcelku přesné aroma, těch malých bílých kuliček, vystoupí z koňaku . Vůně se pomalu usazuje a zůstává hlavně hřejivá příjemná vanilka, naložená do alkoholu ve vypálených dubových sudech s mírnou dávkou mentolu a špetkou koření. Na mé kůži nemá převelikou výdrž, ale na šále jí cítím i několik dní.
U téhle vůně se mi líbí, jak se v ní na začátku rozpouští natrpkle svěží bergamot se sladkým růžovým pepřem a červeným bobulovým ovocem v teplém kadidle. V tomhle ohledu opravdu trochu typově připomíná Frapin 1270, jak píše Miru. Další věcí je, že květiny uváděné ve složení tu prakticky nevnímám snad až na banánové tóny ylangu, který zde v kombinaci s první polohou vanilky evokuje roztékající se zmrzlinu, přelitou rumem. Její druhá poloha už ale pro mne tak přitažlivá není, jelikož sklouzne do vanilkové náplně do buchet podobně, jako mi to dělá Orchidée Vanille.
…opilá vanilka…
…gurmánská,
požitkářská…
Tahle vůně se vám na kůži s rozkoší rozvalí, vybalí všechno hned a najednou
prostě voní už od začátku moc hezky.
Takže ani snad nelze popisovat jak vůně postupně pracuje,
ale spíše, co můžete cítit téměř okamžitě a až do konce…
Když píšu „Opilá vanilka“, tak
záměrně.
Mám pocit, jako by mi pod nosem voněl zlatavý likér, ale ne moc hustý, spíš něco jako přislazený koňak, nebo hrozinky macerované v rumu či víně.
Ale ve stejný okamžik cítím i vanilkovočokoládovo – není to to hlavní,
ale tón kakaa, či prachová stopa čokolády tam je
(pravděpodobně díky benzoinu, který může dodávat buď vanilkový nádech nebo právě i tón teplého kakaa…).
A ještě – jemně šťavnatá a hustá vůně růže, která přechází až do medova…
Tohle všechno dohromady mi připomíná dvě vůně
Frapin 1270(koňak, hrozinky, vinný květ),
Anglomania(růže, prachovost/pudrovost, kakao).
Takže otevřete a najednou si strčtě pod nos flakonky s Frapinem 1270 a Anglomanií a máte
Spiritueuse Double Vanille…
Nádhera.
Sklenka vanilkového rumu Chamarel, vůně prémiového destilátu z cukrové třtiny a ručně sklízené bourbonské vanilky, v něm imaginární bílé krystalky zcukernatělého řepkového medu a na hladině loďka okvětního plátku s nákladem růžového kadidla.
//... plují lodi do Triany, plují lodi do Malagy, plují lodi na vše strany a nenese mě žádná z nich...//
Vůně opojná, sálavá, hřejivá a hřející, je v ní oheň a je v ní světlo, v hlavě slyším Melody Gardot a praskání dubových polen v krbu...
Velká mísa sladkého vanilkového pudinku s kouřovým podtónem. Na můj vkus je ovšem sladká přespříliš.
Nic
jen prostor ticha s tmavými kouty
a otisky času …
Nic
jen lehké chvění a srdce s pouty
a ozvěnou hlasu …
který už nezazní.
Konejšivá sladkost rozpínající se chladným tichem a strohé černé linie rámující jeho konec. Za nimi je svět zvuků a tepajícího života. Tady není nic, jen ticho a já stojící uprostřed něj. Tady čas běží pomaleji a obláček sladké vůně mě zahřívá stejně dobře jako měkká šála. Má sladká útěcha prostupující kovově studící přítomností. Ještě chvíli postojím, než půjdu a vykročím z rámu černých linií …
Melancholická vanilka, ovšem kouzelná!
Flakón Spiritueuse Double Vanille vytahuju jen na vánoce a schovávám do skříně po Novém roce. Při delším nošení by se mi přejedla - voní vanilkovým cukrem a tuzemským rumem. Kromě toho cítím ve Spiritueuse Double Vanille i vůni dřeva, takovou tu starožitnou, kouřovou. Asi jako by člověk seděl v kostelní lavici a jedl vánoční cukroví - vosí hnízda a zapíjel je vaječným likérem :)
První fáze - dřevěný soudek prostoupený vůní pryskyřic a zlatavého koňaku na lodi, která převáží koření, hlavně vanilku a kakaové boby. Suchá vůně aromatického dřeva. sladká, ale nepřeslazená. Druhá fáze - "medvědí" mléko - teplé mléko svařené s vanilkovým cukrem a medem, dolité kapkou rumu.
Podobnost v první fázi s 1270 (Frapin) taky potvrzuju, ale Frapin je o mnoho medovější, koňakovější a výraznější
Ze vzorečku jsem vůni cítila úplně jinak, jen jako antiperle bez alkoholu, tak jsem stále nevěděla, proč „opilá vanilka“.
Z odstřiku v první chvíli cítím naopak pouze alkohol. Připomíná mi čistý líh, který postupně, velice příjemně, přechází do silnějšího a dražšího koňaku. Začne se přidávat mentolová vůně a hned vzápětí vanilka. Chvíli jako bych otevřela krabičku zmiňovaných antiperlí. Vcelku přesné aroma, těch malých bílých kuliček, vystoupí z koňaku . Vůně se pomalu usazuje a zůstává hlavně hřejivá příjemná vanilka, naložená do alkoholu ve vypálených dubových sudech s mírnou dávkou mentolu a špetkou koření. Na mé kůži nemá převelikou výdrž, ale na šále jí cítím i několik dní.
U téhle vůně se mi líbí, jak se v ní na začátku rozpouští natrpkle svěží bergamot se sladkým růžovým pepřem a červeným bobulovým ovocem v teplém kadidle. V tomhle ohledu opravdu trochu typově připomíná Frapin 1270, jak píše Miru. Další věcí je, že květiny uváděné ve složení tu prakticky nevnímám snad až na banánové tóny ylangu, který zde v kombinaci s první polohou vanilky evokuje roztékající se zmrzlinu, přelitou rumem. Její druhá poloha už ale pro mne tak přitažlivá není, jelikož sklouzne do vanilkové náplně do buchet podobně, jako mi to dělá Orchidée Vanille.
…opilá vanilka…
…gurmánská,
požitkářská…
Tahle vůně se vám na kůži s rozkoší rozvalí, vybalí všechno hned a najednou
prostě voní už od začátku moc hezky.
Takže ani snad nelze popisovat jak vůně postupně pracuje,
ale spíše, co můžete cítit téměř okamžitě a až do konce…
Když píšu „Opilá vanilka“, tak
záměrně.
Mám pocit, jako by mi pod nosem voněl zlatavý likér, ale ne moc hustý, spíš něco jako přislazený koňak, nebo hrozinky macerované v rumu či víně.
Ale ve stejný okamžik cítím i vanilkovočokoládovo – není to to hlavní,
ale tón kakaa, či prachová stopa čokolády tam je
(pravděpodobně díky benzoinu, který může dodávat buď vanilkový nádech nebo právě i tón teplého kakaa…).
A ještě – jemně šťavnatá a hustá vůně růže, která přechází až do medova…
Tohle všechno dohromady mi připomíná dvě vůně
Frapin 1270(koňak, hrozinky, vinný květ),
Anglomania(růže, prachovost/pudrovost, kakao).
Takže otevřete a najednou si strčtě pod nos flakonky s Frapinem 1270 a Anglomanií a máte
Spiritueuse Double Vanille…
Nádhera.