Samotnou by mne nenapadlo hledat v tomto parfému vůni vína. Považovala jsem ho za ovocně květinový. Něco jako svěží, přitom plná vůně žlutých růží s ovocnými odlesky, ze které se čmelákům podlamují kolena. Vzhledem k tomu, že jsem na setkání nepohrdla sklenkou vína, hned mě napadlo srovnávat. Musím potvrdit, je to tam! Bílé víno i s jemnou perlivostí citrusů. Vůně jde pěkně do prostoru tou svou "společenskou" částí, přitom s nosem u pokožky se drží takový jemně krémově pižmový základ. Myslím, že by se mohla krásně doplňovat s citrusy z Iskanderu a cítím i styčné body s plevelem z Mal-Aimé. Bezstarostná vůně.
Úplně první dojem je kombinace pepře a vinného kamene. Lehce to šimrá v nose. Teprve po chvíli nastoupí polosuchým šumivým bílým vínem přelitá mandarinka (v chladném počasí je trochu nelibě přezrálá, v teplém je naopak velmi osvěžující a lehká). Víno, už v lehce kyselkavé podobě, posléze přetrvává, ovoce ustupuje do pozadí a postupně zmizí. Více vystupuje tříslovinově pižmový základ. Úplně na závěr přijdou nesladké hrozny. V této strohé vínově-dřevité podobě se mi vůně velmi líbí. Na suché a studené kůži drží kolem pěti hodin. Komorní dojezd těsně u kůže však zvládne i dalších pět.
Shrnutí: Pěkná optimistická vůně do teplejšího jara a pravděpodobně i léta. Neuřvaná, provokativně neotřelá. V teple drží dlouho, zvlášť na oblečení.
Toto asi neviem tak úplne nestranne posúdiť. Žijem v tradične vínnej oblasti...a...áno. toto je ono. Hneď po citrusovom úvode to príde. vínne kvasnice evokujúce mi burčiak "nadtavený" chlebom, ostrú vôňu vínnych listov (keď sa upečú, voňajú decentnejšie a ovoňajú jedno v nich), drevo na sudy. Hej veľkí výrobcovia to už dávno robia v nereze, ale to sú veľkí výrobcovia. Malí vlastníci vinohradov, s vínom kvality od buka-do buka, čo v tomto prípade od dubu k dubu, tí fičia na klasike. Nie je to zlé, len pre mňa je to skôr vôňa jesennej atvosféry vo vinárskej oblasti, než parfém.
Vůně alkoholu, hodně dobrého alkoholu v dřevěném sudu. Cítím ovocný nádech... švestky? Víno? Trochu i mýdlový nádech, jako vůně hmoty na výrobu mýdla, v dětské sadě. Po úplném rozvonění jemná zatuchlinka, jako čichat ke korkovému špuntu právě otevřeného vína... krásná vůně pro příležitostné alkoholiky.
Znovu musím souhlasit s Fleur i blackviolet. Ocitáme se uprostřed vinobraní na tradičním šlapání vína, kdy bosé ženské nohy jemně masírují zralé, sladkokyselou šťávou nalité zelené bobule hroznů v obřích dřevěných sudech, mezi něž se přimíchalo i několik galbanově zelených vinných listů. Mnozí vinaři jsou totiž stále přesvědčeni, že jen tak se hrozny skutečně jemně vylisují, ne jako v hydraulickém stroji, čímž se prý lze dopracovat k lepšímu vínu. A podle všeho tomu věří i Marc-Antoine, který tento okamžik parfémově zachytil a dal tak vzniknout lahodnému perlivému, částečně i mechově zemitému bílému vínu s tóny grapefruitu a kyselé mandarinky. Zároveň ho harmonicky provzdušnil kosatcovým pudrem a jemným pižmem. Salute!
Víno před vinobraním. Babí léto, sytě zelené bobule hroznů, ze kterých později bude skvělé aromatické víno, ale zatím ještě čekají, nalité šťávou k prasknutí, až je slunce probarví víc do žluta a někdo odstřihne. Vůně citrusů, trávy, perlivého střiku z bílého vína, skoro se z toho může zatočit hlava, ale nohy stojí pevně na zemi, zabořené do kypré hlíny. Salute ! je tou spojnicí mezi půdou a oblaky: zemitá a zároveň vzdušná vůně.
Se sladkokyselými citrusy a galbanově zelenými vinnými listy s nahořklým grapefruitem se najednou ocitneme ve výrobně sektu, kde víno kvasí v lahvích, šumí a perlí to v nich, voní to tu vínem, ovocem a dřevěnými sudy. Zeleně bylinkový a mechový tón se mísí s ovocným a kosatcovým a harmonicky ho doplní dřevo a krémové pižmo. Tak na zdraví!
Samotnou by mne nenapadlo hledat v tomto parfému vůni vína. Považovala jsem ho za ovocně květinový. Něco jako svěží, přitom plná vůně žlutých růží s ovocnými odlesky, ze které se čmelákům podlamují kolena. Vzhledem k tomu, že jsem na setkání nepohrdla sklenkou vína, hned mě napadlo srovnávat. Musím potvrdit, je to tam! Bílé víno i s jemnou perlivostí citrusů. Vůně jde pěkně do prostoru tou svou "společenskou" částí, přitom s nosem u pokožky se drží takový jemně krémově pižmový základ. Myslím, že by se mohla krásně doplňovat s citrusy z Iskanderu a cítím i styčné body s plevelem z Mal-Aimé. Bezstarostná vůně.
Úplně první dojem je kombinace pepře a vinného kamene. Lehce to šimrá v nose. Teprve po chvíli nastoupí polosuchým šumivým bílým vínem přelitá mandarinka (v chladném počasí je trochu nelibě přezrálá, v teplém je naopak velmi osvěžující a lehká). Víno, už v lehce kyselkavé podobě, posléze přetrvává, ovoce ustupuje do pozadí a postupně zmizí. Více vystupuje tříslovinově pižmový základ. Úplně na závěr přijdou nesladké hrozny. V této strohé vínově-dřevité podobě se mi vůně velmi líbí. Na suché a studené kůži drží kolem pěti hodin. Komorní dojezd těsně u kůže však zvládne i dalších pět.
Shrnutí: Pěkná optimistická vůně do teplejšího jara a pravděpodobně i léta. Neuřvaná, provokativně neotřelá. V teple drží dlouho, zvlášť na oblečení.
Toto asi neviem tak úplne nestranne posúdiť. Žijem v tradične vínnej oblasti...a...áno. toto je ono. Hneď po citrusovom úvode to príde. vínne kvasnice evokujúce mi burčiak "nadtavený" chlebom, ostrú vôňu vínnych listov (keď sa upečú, voňajú decentnejšie a ovoňajú jedno v nich), drevo na sudy. Hej veľkí výrobcovia to už dávno robia v nereze, ale to sú veľkí výrobcovia. Malí vlastníci vinohradov, s vínom kvality od buka-do buka, čo v tomto prípade od dubu k dubu, tí fičia na klasike. Nie je to zlé, len pre mňa je to skôr vôňa jesennej atvosféry vo vinárskej oblasti, než parfém.
Vůně alkoholu, hodně dobrého alkoholu v dřevěném sudu. Cítím ovocný nádech... švestky? Víno? Trochu i mýdlový nádech, jako vůně hmoty na výrobu mýdla, v dětské sadě. Po úplném rozvonění jemná zatuchlinka, jako čichat ke korkovému špuntu právě otevřeného vína... krásná vůně pro příležitostné alkoholiky.
Znovu musím souhlasit s Fleur i blackviolet. Ocitáme se uprostřed vinobraní na tradičním šlapání vína, kdy bosé ženské nohy jemně masírují zralé, sladkokyselou šťávou nalité zelené bobule hroznů v obřích dřevěných sudech, mezi něž se přimíchalo i několik galbanově zelených vinných listů. Mnozí vinaři jsou totiž stále přesvědčeni, že jen tak se hrozny skutečně jemně vylisují, ne jako v hydraulickém stroji, čímž se prý lze dopracovat k lepšímu vínu. A podle všeho tomu věří i Marc-Antoine, který tento okamžik parfémově zachytil a dal tak vzniknout lahodnému perlivému, částečně i mechově zemitému bílému vínu s tóny grapefruitu a kyselé mandarinky. Zároveň ho harmonicky provzdušnil kosatcovým pudrem a jemným pižmem. Salute!
Víno před vinobraním. Babí léto, sytě zelené bobule hroznů, ze kterých později bude skvělé aromatické víno, ale zatím ještě čekají, nalité šťávou k prasknutí, až je slunce probarví víc do žluta a někdo odstřihne. Vůně citrusů, trávy, perlivého střiku z bílého vína, skoro se z toho může zatočit hlava, ale nohy stojí pevně na zemi, zabořené do kypré hlíny. Salute ! je tou spojnicí mezi půdou a oblaky: zemitá a zároveň vzdušná vůně.
Se sladkokyselými citrusy a galbanově zelenými vinnými listy s nahořklým grapefruitem se najednou ocitneme ve výrobně sektu, kde víno kvasí v lahvích, šumí a perlí to v nich, voní to tu vínem, ovocem a dřevěnými sudy. Zeleně bylinkový a mechový tón se mísí s ovocným a kosatcovým a harmonicky ho doplní dřevo a krémové pižmo. Tak na zdraví!