...zelený kardamon se špetkou pepře.
Vzlínající teplá svěžest s pikantností.
Vše je zelené...
...pak pěna ze palo santa, tenounkatá strunka kadidla a ještě tenčí z pryskyřic a vše se přitiskne ke kůži a začíná se to rozpouštět a mizet ve svém mikroprostoru jednoho střiku...
...ano, křehký velmi křehoučkatý, nežný dým
Kdepak Amazonie, tohle jsou kamenné dlažební kostky ohlazené bezpočtem kroků během staletí, minerální vůně mořské soli, pepře a popela ze dřeva Palo Santo, kadidla a suché šalvěje. A vše, co prošlo ohněm, je lehounké, vítr to fouká mramorovým sochám do slepých očí, dokud neuroní slzu vonící badyánem, hřebíčkem a sladkou blanšírovanou mandlí.
Estragon, nejprve napůl usušený, s ještě patrnou bylinnou zeleností, postupně usychá, až se přes sladce kořenitý, průsvitný kouř dostane k lepenkové krabici s vůní starého hedvábného papíru načichlého balzámy, které v něm byly zabalené, a na slunci vysušeného dřeva s podtóny mandlového krému s prachovým hřebíčkem.
...zelený kardamon se špetkou pepře.
Vzlínající teplá svěžest s pikantností.
Vše je zelené...
...pak pěna ze palo santa, tenounkatá strunka kadidla a ještě tenčí z pryskyřic a vše se přitiskne ke kůži a začíná se to rozpouštět a mizet ve svém mikroprostoru jednoho střiku...
...ano, křehký velmi křehoučkatý, nežný dým
Amazonie a její šamani...
Kdepak Amazonie, tohle jsou kamenné dlažební kostky ohlazené bezpočtem kroků během staletí, minerální vůně mořské soli, pepře a popela ze dřeva Palo Santo, kadidla a suché šalvěje. A vše, co prošlo ohněm, je lehounké, vítr to fouká mramorovým sochám do slepých očí, dokud neuroní slzu vonící badyánem, hřebíčkem a sladkou blanšírovanou mandlí.
Estragon, nejprve napůl usušený, s ještě patrnou bylinnou zeleností, postupně usychá, až se přes sladce kořenitý, průsvitný kouř dostane k lepenkové krabici s vůní starého hedvábného papíru načichlého balzámy, které v něm byly zabalené, a na slunci vysušeného dřeva s podtóny mandlového krému s prachovým hřebíčkem.