Zřejmě silná žena s dobrým srdcem. Grapefruit s bergamotem a hruška okořeněná pepřem, nahořklé, kořeněné a přitom sladké, pak pomerančový květ s kadidlem a pudrovým kosatcem. A nakonec protiklady, které se doplňují - pod kadidlem a římským kmínem se skrývá něžná růže.
Laskarina Bouboulina. Že vám tohle jméno nic neříká? Ve svých 50 letech v roce 1821 se tahle vdova po řeckém rejdaři a kapitánovi přitom stala hrdinkou Řecké války za nezávislost tím, že investovala do čtyř válečných lodí, které přispěly k potlačení turecké invaze. Ruský car Alexandr I. jí pak dokonce po její smrti jmenoval první admirálkou ruského námořnictva vůbec in memoriam.
Takhle silná žena si zajisté zasluhuje výrazný parfém a tím Laskarina bezesporu je. Začíná typicky frapinovsky jako hruškový kompot macerovaný v pomerančovém likéru, okořeněném bergamtovou kůrou, růžovým pepřem a hřebíčkem. Nezapomíná však ani na zdůraznění ženské stránky prostřednictvím syté bulharské růže v hřejivém objetí prašného kadidla se špetkou drceného pepře, zjemněném pudrovým kosatcem.
Zřejmě silná žena s dobrým srdcem. Grapefruit s bergamotem a hruška okořeněná pepřem, nahořklé, kořeněné a přitom sladké, pak pomerančový květ s kadidlem a pudrovým kosatcem. A nakonec protiklady, které se doplňují - pod kadidlem a římským kmínem se skrývá něžná růže.
Laskarina Bouboulina. Že vám tohle jméno nic neříká? Ve svých 50 letech v roce 1821 se tahle vdova po řeckém rejdaři a kapitánovi přitom stala hrdinkou Řecké války za nezávislost tím, že investovala do čtyř válečných lodí, které přispěly k potlačení turecké invaze. Ruský car Alexandr I. jí pak dokonce po její smrti jmenoval první admirálkou ruského námořnictva vůbec in memoriam.
Takhle silná žena si zajisté zasluhuje výrazný parfém a tím Laskarina bezesporu je. Začíná typicky frapinovsky jako hruškový kompot macerovaný v pomerančovém likéru, okořeněném bergamtovou kůrou, růžovým pepřem a hřebíčkem. Nezapomíná však ani na zdůraznění ženské stránky prostřednictvím syté bulharské růže v hřejivém objetí prašného kadidla se špetkou drceného pepře, zjemněném pudrovým kosatcem.