- šerý
kouřový ostrosvit
a jím
jemně prosvítá
zlatavé světlo -
- jako šedá mračna
co chrání
unavené
usínající
večerní slunce -
Esence černého čaje, jen to základní, podstatné, bez hořkosti, třísloviny, jen čistá chuť čaje se stínem kardamomu a s medovou měkkostí nepřezrálých fíků, pozadí pro toho, kdo přichází, deus ex machina, iris, nemusí nic, vůbec nic, prostě je, dívejte se a tleskejte, vy tam dole, ve tmě...
Gris Charnel je vůně s nezaměnitelně nádherným základem, v němž se snoubí jemný tón kvalitního sypaného černého čaje s pudrovým kosatcem, mandlovou tonkou a hřejivým santalovým dřevem. Tomu však předchází pikantní úvod, kdy mě v nose zašimrá do citrusova laděný kardamon a sladký fík.
Touto vůní jsem okouzlená. Nevšední, uhrančivá, ušlechtilá krása.
Odpolední posezení ve vyhlášené cukrárně, jejíž majitel se specializuje na pralinky s kosatcovou ganache. Střídmý interiér se zastřenou šedou barvou na stěnách, jen pár polštářků v tlumené lila barvě, zelené ubrousky a lesk nerezového pultu a kávovarů rozjasňují atmosféru. Kosatcová pralinka s tonkou je tak jemná, že doslova taje v ústech, ale ani to nepřebije drobnou rozmrzelost. Umíněná obsluha trvá na tom, že černý čaj se tu servíruje výhradně s mlékem a nadto oslazený velkými krystalky třtinového cukru, který se špatně rozpouští a skřípe mezi zuby.
Pro mě je to vysloveně gurmánská vůně s mléčnými tóny santalu, fíku a hodně máslovitým kosatcem. Černý čaj je spíš stínovým společníkem a přebíjí ho ta hebká sladkost.
Rozkrojený zralý fík jako marketingové obrázky k Orto Parisi, suché a lehce drhnoucí lístky černého čaje a nesladký kosatec za tím schovaný.
I když je ten fík poměrně výrazný, není sladký a slupka není zelená, je tmavě fialová. Pudr v silném, hořkém darjeelingu s jedním procentem vetiveru místo bergamotové kůry ve složení, co přesně tak akorát příjemně drhne. K tomu na pozadí vjemů krémový santal, který nám připomene - nechte Premier Figuier Extreme (L'Artisan, původní flakon) pořádně uzrát, a když si k tomu uvaříme ten čaj, budeme si blíž, než se zdá. Přesto však nejde z hlavy ten explicitní detail fíkové dužiny, což náladu vůně posouvá hodně jinam.
Jednoduchá vůně, ale perfektně poskládaná. V hlavní roli šedý kosatec v jedné ze svých nejkrásnějších podob, podpořený dřevitým vetiverem a santalem. A na druhé straně zjemněný ledovým černým čajem, zeleně svěžím kardamomem, mléčným fíkem a vanilkově krémovou tonkou.
Jak si zpříjemnit kovově šedé zamračené odpoledne v Paříži? Ideálně posezením v jedné z kaváren s nábytkem z lakovaného růžového dřeva, kde si objednáte sklenici ledově vychlazeného černého čaje s pár semínky kardamomu a k tomu hrst zralých fíků s kousky bílé čokolády. Na volnou židli si přitom položíte kytici zemitých kosatců, kterou jste si před tím zakoupili v nedalekém květinářství...
- šerý
kouřový ostrosvit
a jím
jemně prosvítá
zlatavé světlo -
- jako šedá mračna
co chrání
unavené
usínající
večerní slunce -
Esence černého čaje, jen to základní, podstatné, bez hořkosti, třísloviny, jen čistá chuť čaje se stínem kardamomu a s medovou měkkostí nepřezrálých fíků, pozadí pro toho, kdo přichází, deus ex machina, iris, nemusí nic, vůbec nic, prostě je, dívejte se a tleskejte, vy tam dole, ve tmě...
Gris Charnel je vůně s nezaměnitelně nádherným základem, v němž se snoubí jemný tón kvalitního sypaného černého čaje s pudrovým kosatcem, mandlovou tonkou a hřejivým santalovým dřevem. Tomu však předchází pikantní úvod, kdy mě v nose zašimrá do citrusova laděný kardamon a sladký fík.
Touto vůní jsem okouzlená. Nevšední, uhrančivá, ušlechtilá krása.
Odpolední posezení ve vyhlášené cukrárně, jejíž majitel se specializuje na pralinky s kosatcovou ganache. Střídmý interiér se zastřenou šedou barvou na stěnách, jen pár polštářků v tlumené lila barvě, zelené ubrousky a lesk nerezového pultu a kávovarů rozjasňují atmosféru. Kosatcová pralinka s tonkou je tak jemná, že doslova taje v ústech, ale ani to nepřebije drobnou rozmrzelost. Umíněná obsluha trvá na tom, že černý čaj se tu servíruje výhradně s mlékem a nadto oslazený velkými krystalky třtinového cukru, který se špatně rozpouští a skřípe mezi zuby.
Pro mě je to vysloveně gurmánská vůně s mléčnými tóny santalu, fíku a hodně máslovitým kosatcem. Černý čaj je spíš stínovým společníkem a přebíjí ho ta hebká sladkost.
Rozkrojený zralý fík jako marketingové obrázky k Orto Parisi, suché a lehce drhnoucí lístky černého čaje a nesladký kosatec za tím schovaný.
I když je ten fík poměrně výrazný, není sladký a slupka není zelená, je tmavě fialová. Pudr v silném, hořkém darjeelingu s jedním procentem vetiveru místo bergamotové kůry ve složení, co přesně tak akorát příjemně drhne. K tomu na pozadí vjemů krémový santal, který nám připomene - nechte Premier Figuier Extreme (L'Artisan, původní flakon) pořádně uzrát, a když si k tomu uvaříme ten čaj, budeme si blíž, než se zdá. Přesto však nejde z hlavy ten explicitní detail fíkové dužiny, což náladu vůně posouvá hodně jinam.
Jednoduchá vůně, ale perfektně poskládaná. V hlavní roli šedý kosatec v jedné ze svých nejkrásnějších podob, podpořený dřevitým vetiverem a santalem. A na druhé straně zjemněný ledovým černým čajem, zeleně svěžím kardamomem, mléčným fíkem a vanilkově krémovou tonkou.
Jak si zpříjemnit kovově šedé zamračené odpoledne v Paříži? Ideálně posezením v jedné z kaváren s nábytkem z lakovaného růžového dřeva, kde si objednáte sklenici ledově vychlazeného černého čaje s pár semínky kardamomu a k tomu hrst zralých fíků s kousky bílé čokolády. Na volnou židli si přitom položíte kytici zemitých kosatců, kterou jste si před tím zakoupili v nedalekém květinářství...