...hrozinky v chlastu.
A ano, je to rum, ale poměrně drahý
(chuťově značně odližný od "Božkova", přesto pořád rum...).
Protože právě v tomto rumu jsou ovocem namedovělá dřeva...
...hrozinky a i jiné sušené ovoce máčené v kvalitním alkoholu/rumu pozvolna měknou, stávají se vláčnými, nacucanými hustou tekutinou a v ústech lze vnímat i chuť dubových sudů, uvědomuji si dokonce i barvu!, jakobych cítila zlatožlutou, topaz a béžové odstíny, přecházející do tmavě okrových - to vše dělají dřeva nořící se do tinktury z ovoce a ohnivé vody.
Je to požitek,
slast...
...zkusila jsem na vlastní kůži, ochutnala osobně -
Barceló Imperian Ron Dominicano 40 Aniversario
Tohle je přesně podle mých představ. Alkoholová vůně, dubové sudy, rozinky naložené do rumu, ambra a pryskyřice. Není to rumová vůně, spíš nějaký ovocný alkohol, griotka by být mohla. To vše vůbec nepůsobí sladce ani ulepeně, protože je celá zahalená v jemném kouřovém oparu. Nádhera.
Naprosto souhlasím se slnieckem. Tohle je rumová bowle se zkaramelizovaným ovocem v misce na stole z dubového dřeva. Kromě obvyklých koktejlových třešní obsahuje i červené hroznové víno a pár švestek. Cigarety v podobě popelníkového vetiveru se však rozhodně nemusíte obávat. Spíš jen společně s ambrou dodává dubovému dřevu typově podobnou pryskyřičnatou zakouřenost, jakou můžete znát z Apple Brandy. A je to i ambra, která stojí za pozornost. Kombinací s mořskými řasami a koženým labdanem totiž navozuje dojem hořkoslané balzamické ambergris.
Keď som bola malá, bolo v móde robiť si doma domácu „griotku“. Jasné, že aj naši robili. Spočívalo to v tom, že sa do keramickej nádoby dalo uvarené ovocie s cukrom, zalialo rumom a nechalo niekoľko týždňov stáť. No. Tak toto je taká „griotka“, akurát do nej niekto pridal aj hrozienka a lúhoval ju v drevenom súdku. Teraz si ju vychutnáva, v jednej ruke pohárik a v druhej cigaretka.
Pomerne krátko - v porovnaní s ostatnými - na mne drží.
...hrozinky v chlastu.
A ano, je to rum, ale poměrně drahý
(chuťově značně odližný od "Božkova", přesto pořád rum...).
Protože právě v tomto rumu jsou ovocem namedovělá dřeva...
...hrozinky a i jiné sušené ovoce máčené v kvalitním alkoholu/rumu pozvolna měknou, stávají se vláčnými, nacucanými hustou tekutinou a v ústech lze vnímat i chuť dubových sudů, uvědomuji si dokonce i barvu!, jakobych cítila zlatožlutou, topaz a béžové odstíny, přecházející do tmavě okrových - to vše dělají dřeva nořící se do tinktury z ovoce a ohnivé vody.
Je to požitek,
slast...
...zkusila jsem na vlastní kůži, ochutnala osobně -
Barceló Imperian Ron Dominicano 40 Aniversario
Tohle je přesně podle mých představ. Alkoholová vůně, dubové sudy, rozinky naložené do rumu, ambra a pryskyřice. Není to rumová vůně, spíš nějaký ovocný alkohol, griotka by být mohla. To vše vůbec nepůsobí sladce ani ulepeně, protože je celá zahalená v jemném kouřovém oparu. Nádhera.
Naprosto souhlasím se slnieckem. Tohle je rumová bowle se zkaramelizovaným ovocem v misce na stole z dubového dřeva. Kromě obvyklých koktejlových třešní obsahuje i červené hroznové víno a pár švestek. Cigarety v podobě popelníkového vetiveru se však rozhodně nemusíte obávat. Spíš jen společně s ambrou dodává dubovému dřevu typově podobnou pryskyřičnatou zakouřenost, jakou můžete znát z Apple Brandy. A je to i ambra, která stojí za pozornost. Kombinací s mořskými řasami a koženým labdanem totiž navozuje dojem hořkoslané balzamické ambergris.
Keď som bola malá, bolo v móde robiť si doma domácu „griotku“. Jasné, že aj naši robili. Spočívalo to v tom, že sa do keramickej nádoby dalo uvarené ovocie s cukrom, zalialo rumom a nechalo niekoľko týždňov stáť. No. Tak toto je taká „griotka“, akurát do nej niekto pridal aj hrozienka a lúhoval ju v drevenom súdku. Teraz si ju vychutnáva, v jednej ruke pohárik a v druhej cigaretka.
Pomerne krátko - v porovnaní s ostatnými - na mne drží.