Rudá chyprovka? No jak se to vezme. Chypré přichází až později. Nejprve je to směs bylinek, kuchyňského koření vč. špetky kari ze Santal de Mysore uprostřed jehličnatého lesa. Naštěstí ho není moc a neježí mi chlupy v nose. Ale tady ten les nikdo nedrtí, nelétají z něj třísky, naopak po kmenech stromů začíná stékat hustý, nepříliš sladký med, načervenalý od rybízové marmelády.
To slibované chypré přichází až v základu, kdy vás táhne do temnější hloubky lesa rezavé jehličí, navlhlá zemina, lesní podrost a mech. A všechno obklopují a zahřívají rudooranžové plamínky husté ambry s „máslovými“ tóny. Vlastně tohle všechno jsem tak trochu chtěla najít ve Fille en Aiguilles spolu s tou hradní atmosférou s medvědím kožuchem, o níž psala andry a ono to přišlo až zde.
Rudá chyprovka? No jak se to vezme. Chypré přichází až později. Nejprve je to směs bylinek, kuchyňského koření vč. špetky kari ze Santal de Mysore uprostřed jehličnatého lesa. Naštěstí ho není moc a neježí mi chlupy v nose. Ale tady ten les nikdo nedrtí, nelétají z něj třísky, naopak po kmenech stromů začíná stékat hustý, nepříliš sladký med, načervenalý od rybízové marmelády.
To slibované chypré přichází až v základu, kdy vás táhne do temnější hloubky lesa rezavé jehličí, navlhlá zemina, lesní podrost a mech. A všechno obklopují a zahřívají rudooranžové plamínky husté ambry s „máslovými“ tóny. Vlastně tohle všechno jsem tak trochu chtěla najít ve Fille en Aiguilles spolu s tou hradní atmosférou s medvědím kožuchem, o níž psala andry a ono to přišlo až zde.