Všechny dosavadní čokoládové vůně, které jsem doposud vyzkoušela, působily cukrárensky. Chocolatl je jiná. Kombinací s oříšky, rozinkami a sušenými švestkami sice tak trochu evokuje hořkou Studentskou Pečeť, avšak s použitím drcených kakaových bobů nejvyšší možné kvality. Není to ale ještě hotová tabulka, jedná se teprve o připravenou hutnou směs, zahřívanou prostřednictvím myrhy a dalších pryskyřic.
Mistr čokolatiér ji sice osladil špetkou zkaramelizovaného vanilkového cukru a kapkou medu, no zároveň do ní zamíchal i čerstvě namletou arabiku s chai kořením (drcený pepř, muškátový oříšek, hřebíček a mletou skořici), čímž ji společně s kastoreem dodal příjemný pikantně živočišný nádech, jaký měla např. Anima Dulcis včetně srovnatelné intenzity a výdrže.
Všechny dosavadní čokoládové vůně, které jsem doposud vyzkoušela, působily cukrárensky. Chocolatl je jiná. Kombinací s oříšky, rozinkami a sušenými švestkami sice tak trochu evokuje hořkou Studentskou Pečeť, avšak s použitím drcených kakaových bobů nejvyšší možné kvality. Není to ale ještě hotová tabulka, jedná se teprve o připravenou hutnou směs, zahřívanou prostřednictvím myrhy a dalších pryskyřic.
Mistr čokolatiér ji sice osladil špetkou zkaramelizovaného vanilkového cukru a kapkou medu, no zároveň do ní zamíchal i čerstvě namletou arabiku s chai kořením (drcený pepř, muškátový oříšek, hřebíček a mletou skořici), čímž ji společně s kastoreem dodal příjemný pikantně živočišný nádech, jaký měla např. Anima Dulcis včetně srovnatelné intenzity a výdrže.