Ještě před pořízením vzorku jsem se podivovala nad růží v názvu, nyní ale už nechápu ani přívlastek krvavá. Je to normální bílokvětinovka. Začíná kysele svěží mandarinkou a mýdlovým ylangem. Z bílých květin je nejvýraznější medově nasládlý jasmín a slaďoučký pomerančový květ s pudrovými tóny.
Po rozvonění se nám konečně objeví zemitá pačuli, která nám tu pudrovost přemění v nazelenalé „sametové“, bohužel však také malinko tlející tóny, díky nimž můžeme s velkou dávkou fantazie považovat za správné zařazení do kategorie květinová chypre. Mám však na mysli to hodně moderní pojetí chypre, aby nedošlo k mýlce.
Pačuli má kromě té své zemitosti a nazelenalosti i takový ten karamelový nádech, zásluhou čehož nám pomerančový květ začne pralinkovatět. A nakonec se nám k tomu všemu přidává teplé kouřící kadidlo, které nám svou hřejivostí ty pralinky rozpouští.
Ještě před pořízením vzorku jsem se podivovala nad růží v názvu, nyní ale už nechápu ani přívlastek krvavá. Je to normální bílokvětinovka. Začíná kysele svěží mandarinkou a mýdlovým ylangem. Z bílých květin je nejvýraznější medově nasládlý jasmín a slaďoučký pomerančový květ s pudrovými tóny.
Po rozvonění se nám konečně objeví zemitá pačuli, která nám tu pudrovost přemění v nazelenalé „sametové“, bohužel však také malinko tlející tóny, díky nimž můžeme s velkou dávkou fantazie považovat za správné zařazení do kategorie květinová chypre. Mám však na mysli to hodně moderní pojetí chypre, aby nedošlo k mýlce.
Pačuli má kromě té své zemitosti a nazelenalosti i takový ten karamelový nádech, zásluhou čehož nám pomerančový květ začne pralinkovatět. A nakonec se nám k tomu všemu přidává teplé kouřící kadidlo, které nám svou hřejivostí ty pralinky rozpouští.