databáze 134870 vůní od 9131 značek a 1721 parfumérů

Aedes de Venustas Aedes de Venustas

Aedes de Venustas
značka: Aedes de Venustas
parfumér: Duchaufour, Bertrand
rok: 2012
určení: pro ženy
složení: rebarbora, vetiver, červené bobule, rajčatové listy, kadidlo, zelené jablko, lískové oříšky, zimolez
Diskuze:
Aedes de Venustas (Značky)
Komentáře k vůni (3)
Avatar
daniela (18.8.2020 )

Krásný začátek se zelení a ovocem a podprahovou nasládlou omamností, která se jakoby zhmotňuje uvnitř samotné vůně - jako průhledná hmota, v jejímž středu jsou ukryté lahodně vonící květy růže. Mám pocit, že tu vlahou sladkost "uvnitř" už dávno znám - z Eau du Ciel od Annick Goutal. Ale vůně se vydá jiným směrem - k vonným tyčinkám a doutnajícímu kadidlu. Zase pocit, že to znám - z Café Rose od Forda, ale je to jen chvilka. Kadidlo i vonné tyčinky se totiž rozvoní všude okolo, až se vůně stane "všeobjímající" jako některé vůně od Amouage. Trochu Lyric, ale hlavně Memoir bez mýdlovosti. V této podobě vydrží vonět dlouho, vůně má evropsky "arabský" nádech. Po úplném rozvonění chvílemi začne vystrkovat drápky - nebo spíše podpaží - pižmo, je to ale naštěstí vymydlené a vyvoněné :) a jen tak zlehka doplňuje tu téměř neměnnou vůni podobnou Memoir. Vůně mi tedy nepřipadá úplně originální, ale je nádherná - jako by si z každé té vůně, kterou mi připomněla, vzala to nejlepší.

Avatar
wendulka (02.5.2015 )

Jakkoliv jsem u takové Perle Mousse jásala, že si Bertrand Duchaufour umí poradit i s moderně pojatou vůní chypre, tohle už je na mě asi moc moderní. Na začátku je to díky rebarboře a rybízu kyselkavě svěží až štiplavé, chvilku dokonce až chladně kovové, jak to má Bertrand často v oblibě. Našla by se tu i vůně pečených jablek a rebarbory, která touto úpravou nepatrně zesládla.

Ten kontrast svěží x kyselé x chladné x nasládlé je opravdu zajímavý, ale opravdu bylo nutné ze všech druhů zeleně použít zrovna skleníkové rajčatové listí? A proč musel ty oříšky polít olejem? Aby to na mně v kombinaci se slaným tónem, který tady mohutně vydává vetiver, vyznělo co nejvíc hřejivě pižmovitě místo chyprově? To už potom nemůže zachránit ani ta trocha kadidla, nesměle doutnajícího v pozadí.

Avatar
blackviolet (15.4.2015 )

Nikdy bych neřekla, že se mi může líbit ovocná vůně. Tohle ovocná vůně opravdu je. Je to kyselá rebarbora a červený rybíz, ale je v tom ještě něco, co zabraňuje to brát jako ovocný dezert - zelené lístky (rajčatové) a hlavně – kadidlo. I ten vetiver vykoukne. Je v ní průzračnost L´Artisanovských vůní.