Hned v úvodu mě odrovnává dost razantní citrusově bylinná hlava se zelenou levadulí ve stylu Sous le Vent, jen více meduňkovější. Objevuje se luční zeleň a velice příjemné, mezi prsty rozemnuté, mladé čerstvé jehličí. Cítím v lehkých závanech i nedozrálé meruňky.
Trpká citrusová zeleň však dost rychle zmizí a vůně se zklidní a přilne více ke kůži. Zůstane jen nasládlý levandulový vánek, který ale na mé kůži moc dlouho nevydrží.
Je vápencová náhorní plošina v jižní Francii, kde kromě skalních útvarů a zalesněných částí prý najdete i místa porostlá levandulí, jalovcem a louky, kde pastýři pasou svá stáda. Tím vším je údajně tahle vůně inspirovaná. A pro tuhle práci si nemohli najít nikoho lepšího než Andyho Tauera, protože to tam zapracoval úplně všechno.
Pracujeme tady s nádhernou levandulí. Nejprve je typicky ostřejší a zemitější, jak je ošlehávaná větrem z okolních skalisek (kadidlo?). Po chvilce se smísí s vůní jehličí, dřeva a jalovce. A opravdová krása nastává po rozvonění, kdy se ten počáteční chlad promísí s teplem z praskajícího táboráku (další pryskyřice), na kterém si pravděpodobně pastevci praží mandle (tonka).
Rozhodně si ale nepředstavujte žádnou vymydlenou levanduli typu Jersey. Do téhle polohy do jalovec a pryskyřice ani na chvilku nepustí. Ale zase pokud je na vás taková Encens et Lavande už moc pánská, tady je to právě tonka, která to drží na unisexové uzdě a zlehka přislazuje. Taky mě to mohlo napadnout hned, že když chci pořádnou levanduli "nasladko", je třeba se obrátit na Andyho.
Hned v úvodu mě odrovnává dost razantní citrusově bylinná hlava se zelenou levadulí ve stylu Sous le Vent, jen více meduňkovější. Objevuje se luční zeleň a velice příjemné, mezi prsty rozemnuté, mladé čerstvé jehličí. Cítím v lehkých závanech i nedozrálé meruňky.
Trpká citrusová zeleň však dost rychle zmizí a vůně se zklidní a přilne více ke kůži. Zůstane jen nasládlý levandulový vánek, který ale na mé kůži moc dlouho nevydrží.
Je vápencová náhorní plošina v jižní Francii, kde kromě skalních útvarů a zalesněných částí prý najdete i místa porostlá levandulí, jalovcem a louky, kde pastýři pasou svá stáda. Tím vším je údajně tahle vůně inspirovaná. A pro tuhle práci si nemohli najít nikoho lepšího než Andyho Tauera, protože to tam zapracoval úplně všechno.
Pracujeme tady s nádhernou levandulí. Nejprve je typicky ostřejší a zemitější, jak je ošlehávaná větrem z okolních skalisek (kadidlo?). Po chvilce se smísí s vůní jehličí, dřeva a jalovce. A opravdová krása nastává po rozvonění, kdy se ten počáteční chlad promísí s teplem z praskajícího táboráku (další pryskyřice), na kterém si pravděpodobně pastevci praží mandle (tonka).
Rozhodně si ale nepředstavujte žádnou vymydlenou levanduli typu Jersey. Do téhle polohy do jalovec a pryskyřice ani na chvilku nepustí. Ale zase pokud je na vás taková Encens et Lavande už moc pánská, tady je to právě tonka, která to drží na unisexové uzdě a zlehka přislazuje. Taky mě to mohlo napadnout hned, že když chci pořádnou levanduli "nasladko", je třeba se obrátit na Andyho.