databáze 175482 vůní od 10940 značek a 2155 parfumérů

1900 L'Heure De Proust Les Bains Guerbois

1900 L'Heure De Proust
značka: Les Bains Guerbois
parfumér: Epinette, Jérôme
rok: 2018
určení: unisex
hlava: bergamot, borůvka, grep
srdce: fialka, černý čaj, kůže
základ: maté, guajakové dřevo, pralinka, vanilka, ambra, lékořice
Tito uživatelé vůni
Diskuze:
Komentáře k vůni (4)
Avatar
alibi (04.11.2023 )

1900 L'Heure De Proust - připomíná důvěrnou návštěvu Prousta a jeho přítelkyně v lázních. Je to poměrně lineární ovocná vůně (červené ovoce a trpká rebarbora) osvěžená citrusy s příjemným čajově koženým základem.

Avatar
euridike (24.4.2023 )


Přiznávám, zde jsem ve svém prožitku a vnímání vůně silně pod vlivem úplňku a recenze Fleur, snad proto mi hlavou běží slova "... oh, my God, I feel it in the air, telephone wires above are sizzlin' like a snare..."

Mám chuť potmě a potichu hledat ztracený čas, hledat přesně tam, kde se v prostoru horizontu jako kyberbožstvo zjevila Aurora Borealis ve všech odstínech citrusově žluté, bergamotově zelené a ultrafialové, zářivé se propadá do zastřeného, bergamot tone ve fialkovitě borůvkových temnotách, potápíme se a už tam budeme, jen ještě propadnout skrz pár vrstev sedimentu černého čaje, lékořicového prachu až dolů, až tam, kde je živočišně, sladce, hřejivě měkko, jen tam se ztracený čas mění ve znovunalezený.

I took my love down to violet hill,
there we sat in snow.
All that time she was silent still...

So if you love me
won't you let me know?

If you love me
will you let me go...?

Avatar
Miru (18.4.2023 )

...je to fofr - zpočátku jsou jasně čitelní - bergamot, borůvka i grep.
Ale v momeně se delikátní bergamotová dřevitost ohladí, i svíravá citrusovost grepu zkrotne a naopak borůvka vynikne nejvíc...
...svojí poměrně jinak mdlou chutí by téměř byla nepostřehnutelná, ale zde, právě zásluhou hlavy vůně je zachytitelná.
Hm, je to taková borůvková zmrzka - ta chutná také tak nějak neurčitelně. Tmavě fialová barva bez chuti
...takové celkově opatrné, hebítkové, milounká vanilka a milounkaté hedvábné pižmíčko a stydlivý borůvkový opar. Lékořice.? Kůže.? Skoro každý lže. Proč by nekecali tady.?.
Vůňka pro školačky

Avatar
Fleur (18.2.2023 )

Vůní se táhne jako drát pod vysokým napětím elektrizující ovocný tón trpkých borůvek a citrusů, který je obalen meruňkově dřevnatou a lepkavou směsí spolu s vláčným těstem. Kontrast hebké nasládlosti s neónově pronikavým ovocem je zneklidňující a neutlumí ho ani jemný semišový opar. Nakonec se ovoce odpaří a zůstane mírně sladký prach. Tahle vůně mě něčím přitahuje a rozčiluje zároveň.