databáze 175467 vůní od 10939 značek a 2154 parfumérů

1890 La Dame de Pique, Tchaikovsky (Parfum) Histoires de Parfums

1890 La Dame de Pique, Tchaikovsky (Parfum)
značka: Histoires de Parfums
parfumér:
rok: 2014
určení: pro ženy
složení: květinové tóny, koření, kadidlo, pačuli, kůže, ambra, pižmo

Opéra collection

Tito uživatelé vůni
Diskuze:
Komentáře k vůni (2)
Avatar
Dalia (29.4.2018 )

Sladká kůže …

Přestože do vyloženě kožených vůní jsem ještě nedorostla, tak pro La Dame de Pique bych na své poličce rozhodně místo našla.
Vůně je o kůži. O kůži podbarvené sladkostí růže a jasmínu, o kůži a zázvorovém čaji, o kůži a zemitém pačuli, o kůži a jantarové ambře … vůně je o pohodě, o času stráveném podle vlastních představ, o bytí tak trochu nad věcí.
Měkce kožená, sladce kořenitá, lehounce zakouřená a květinovým nektarem šmrncnutá slast!

Avatar
wendulka (12.9.2015 )

V případě 1890 La Dame de Pique Tchaïkovsky jste možná někdy četli novelu Piková dáma od Alexandra Sergejeviče Puškina o důstojníkovi Heřmanovi, hnaném zoufalou touhou zmocnit se tajemství tří vyhrávajících karet, pro nějž neváhá svést a dokonce nepřímo způsobí smrt jiné osoby. Tajemství sice odhalí, přesto ho nakonec jeho činy dostihnou, o všechno přijde a zešílí.

A Piková dáma v podání Géralda Ghislaina ukazuje naštěstí jen to pozitivní z příběhu. S pomocí nasládlého růžového pepře a jemně štiplavého zázvoru srší energií od samého začátku. Pomerančový květ, vonící po lesních jahodách, a růže s jasmínem s kalichy plnými červenoovocné zavařeniny by pak s trochou fantazie mohly symbolizovat třeba hráčskou vášeň Heřmanovy duše, která ho ničí. Kůže se sametovým pačuli, ambrou a teplým kadidlem by zase mohly představovat jeho důstojnickou uniformu. A nevím, zda je to ambrou, případně jinou složkou, ale pačuli tu kromě tónů chypre má zároveň i zajímavý oříškově zemitý nádech.