databáze 176794 vůní od 11006 značek a 2165 parfumérů

1875 Carmen, Bizet (Parfum) Histoires de Parfums

1875 Carmen, Bizet (Parfum)
značka: Histoires de Parfums
parfumér: Ghislain, Gérald
rok: 2014
určení: pro ženy
hlava: šafrán, citrón, davana, zázvor
srdce: bílé květiny
základ: santalové dřevo, kadidlo, pačuli, guajakové dřevo

Opéra collection

Tito uživatelé vůni
Diskuze:
Komentáře k vůni (2)
Avatar
Dalia (18.2.2018 )

V úsměvu celý svět …

Špetkou koření ochucené tenoučké plátky citronu a několik krystalů cukru rozpouštějících se na jejich zářivě žlutém okraji. Lahodné probuzení smyslů zářivou svěžestí je pouhým začátkem radostných prožitků. Stačí jen chvíli se zastavit … vůně citronů ztrácející se v nektarové sladkosti jasmínových kvítků zdobících tenkou větvičku ve skleněné váze. Vzduch vonící po dešti a mokré zemi proudí pootevřeným oknem dovnitř místnosti. Roztančí dosud líně se vinoucí proužky dýmu ze santalových tyčinek a obejme mě kolem ramen jako neviditelný šál. Venku už zase svítí slunce a slibuje krásný den. Nejde se neusmát na celý svět …
Květinově dřevitá vůně, která ve mně navozuje pocit radostného klidu. Krásná!

Avatar
wendulka (16.9.2015 )

1875 Carmen Bizet asi taky netřeba nějak podrobně představovat, jde možná o jednu z nejslavnějších rolí velké Marie Callas. A tady přichází můj absolutní vítěz. Carmen totiž projeví naplno svůj temperament hned po nástřiku a to slunečným citrónem z Promesse de l´Aube a jiskřivým zázvorem v kombinaci s pryskyřicemi a kastoreem.

Umí být ale i smyslná. Vlasy jí zdobí něžné bílé květiny a hebký "prachový" šafrán a její polibky voní po medově sladkých švestkách (davana). Její vřelé kadidlové objetí je zároveň i mléčně santalové a sladce růžové (jako u Palissandre d´Or s tím rozdílem, že tady to dřevo drží pohromadě mnohem víc).