databáze 106710 vůní od 8089 značek a 1482 parfumérů

13 Brûlure de Rose Pierre Guillaume / Parfumerie Générale

13 Brûlure de Rose
značka: Pierre Guillaume / Parfumerie Générale
parfumér: Guillaume, Pierre
rok: 2003
určení: pro ženy
složení: růžové dřevo, růžová ambra, malinové pižmo, vanilka, kakao
Tito uživatelé vůni
Diskuze:
Komentáře k vůni (4)
Avatar
daniela (21.12.2017 )

Přiznám se hned na začátku, jsem Husákovo dítě. Při zkoušení Brulure de Rose mi v mysli hned naskočil obrázek vánočního stromečku, přesněji sladkosti na něm zavěšené - bonbóny z vánoční kolekce (kterým jsme kvůli roztřepeným papírovým stranám říkali "bábrlata" a zůstaly tam viset vždycky poslední) a taky kolečka z barevného želé (jen želé nebo máčené v čokoládě, "arabesky"). Brulure de Rose totiž voní jako sladká růže, maliny, želé a mléčná čokoláda. Teď už vím, že existuje turecká dobrota lokum, které je vůně podobná asi více než socialistické vánoční cukrovinky. Navíc při pořádném zkoušení a nošení vůně vnímám i tu hořící růži se santalem a to mi připomíná zapálené vonné tyčinky z obchůdku s orientálním zbožím. I tak je pro mě Brulure de Rose vůní na vánoce - v mrazivém počasí se krásně rozvoní a je sladká, chutná a zahřívací.

Avatar
wendulka (16.9.2015 )

Mňam, tak zrovna tyhle maliny můžu. Jsou sice hned po nástřiku říznuté štiplavým kořením, ale to hned vyprchá. Vzápětí je někdo nasype do rendlíku a přivádí je postupně do varu. V tom se sem začnou snášet křehké růžové okvětní plátky a vytvoří vrstvu, která maliny překryje.

Plátky růže však nezůstávají příliš dlouho osamoceny, někdo je totiž zakápnul vanilkovým krémem brûlée, až na to, že jeho povrch neozdobil krustou z karamelizovaného cukru, ale jemným kakaovým práškem… A zase je tu zpátky růže, kromě již zmiňované křehkosti už i s ambrovou nasládlostí.

V závěru to vypadá, jakoby chtěla dostát svému jménu a začíná nepatrně doutnat, lépe řečeno je to spíš dřevnatý stonek z té růže. Přestože ji vnímám jako jemnější vůni, sluší jí spíš nižší teploty, zejména pokud jde o výdrž.

Avatar
andry (16.2.2015 )

Růžový lukum v tenoučké vrstvě lahodné mléčné čokolády, co se rozplývá na jazyku, kolem jsou rozházené čerstvě natrhané růžové okvětní plátky a opodál ještě kvete růžový keř a slabý vánek sem občas zavane vůni květů plných pylu. Hezoučká vůně, je sladká ale není příliš gurmánská. Moc pěkně zpracovaná růže s teplým pižmem a vanilkou.

Avatar
MirkaU (11.1.2015 )

Pierre Guillaume si vystřihl abstraktní cvičení na téma vývoj růže a dle mne velmi povedeně...
... až na to, že ji nakonec nenechal zvadnout, raději ji snědl.
Máme tu tedy růži mnoha tváří:
Zpočátku je zelená až citrusová, zelené růžové poupě, působí studeně, odtažitě, díky kovovým tónům. Růže chladná. Tato fáze je naštěstí nejkratší.
Druhá fáze je ve znamení růžového mýdla a malinového džemu. Zvláštně jedle-nejedlá kombinace, Růže aldehydová.
Mýdlové tóny postupně mizí, jak růže rozkvétá, Vůně sládne těžkne - okvětní plátky se pokrývají pudrem, zralá růže láká svou nádherně rudou barvou, svou vůní zralých malin...skoro tři hodiny vás bude provázet Růže pudrová.
A pak, střih: snad aby krása zůstala uchována, Pierre ten květ vzal, rozebral na plátky, zkandoval (divný slovo) vanilkovým cukrem a posypal kakaem. Bláznivý nápad. Dalších mnoho hodin vás bude obklopovat Růže gurmánská.
Vše postavené na bytelném základu z růžového dřeva a santalu, který lze spíš jen tušit, ale zaručuje neskutečnou výdrž a siláž.