Uživatelská sbírka na redesign Parfumanie

zdolf

Aktualizované informace ke slíbenému a nyní započínajícímu redesignu webu.

Po delší odmlce, způsobené pracovní vytížeností programátora, se znovu ozývám s novinkami týkajícími se slibovaného redesignu Parfumanie. Tentokrát s radostí přináším dobré zprávy: můžeme se vrhnout na programátorskou část úprav.

Většina, nebo alespoň velká část z vás je již obeznámena s navrhovaným řešením, jak redesign po programátorské stránce uskutečnit: tzn. pomocí dobrovolné uživatelské sbírky. Podrobnější informace včetně aktualizovaného shrnutí s dřívějška najdete níže v článku nebo v příslušném vlákně: Navrhované úpravy webu - crowdfunding

Po debatě s programátorem jsme došli k závěru, že nejpřijatelnějším bude transparentní účet. Vím, že se některým z vás nelíbí představa, že by váš přispěvek nebyl 100% anonymní, ovšem lepší řešení nás bohužel nenapadlo.

...

...........................

Sbírka úspěšně proběhla.

Vybralo se celkem 29 331,68 CZK. Průběžné info o dalším vývoji najdete ve vlákně Vývoj nové parfumanie

...........................

...

Přidávám aktualizovaný seznam úprav, doplněný o připomínky z příslušného vlákna: (Pokud bych přesto na něco zapomněla, neváhejte mi to připomenout.)

1. Grafický refresh celého webu a jeho předělání na šablonu "bootstrap," což nám umožní také web přiměřeně responzivní, tzn. přizpůsobující se i mobilním zobrazovacím zařízením (tablet, smartphone).  Současná podoba již zastarává a i pro Zdolfa bude mnohem pohodlnější provádět úpravy v nově upraveném systému. Také nám to do budoucna usnadní přidávání případných dalších funkcí a sekci (např. nějaký bazar, galerie, apod.)

- Z mé strany to znamená grafiku pro tyhle potřeby upravit (a zároveň s tím tedy pokud možno i vizuálně "učesat" a zlepšit). Grafika je již nějakou dobu připravená. Nejedná se o úplně nový vzhled, nemusíte se tedy bát, že byste si na něj museli horko těžko zvykat. Redesign po grafické stránce uhlazuje stávající vzhled a přizpůsobuje ho technickým požadavkům. Pro osvěžení přidávám vybrané náhledy i do této novinky. Zbytek najdete ve vlákně O webu: rozvrh úprav a vývoj webu.

- Zdolf následně stávající funkce na nový vzhled naroubuje. Samozřejmě s výjimkou navrhovaných změn a úprav, které jsou následující:


2. Úpravy na foru:
- Hromadné zmiňování + upozornění na zmínění. Nová úprava by měla stávající funkci, kdy je možné zmínit jen jednoho uživatele, úplně nahradit.
- Textový editor: Zlepšit funkčnost pro mobilní zařízení. Editor bude nově umístěn na spodku příslušné stránky vlákna (už se nebude otevírat osamoceně na nové stránce). Spolu s tím se vrátí původní smajlíci.
- Zlepšení funkce nahrávání fotek z počítače/mobilu. Mělo by se to zjednodušit, automaticky zmenšovat a poznamenaná je v úkolníčku i ta samostatně stojící souhrnná fotogalerie celého vlákna.
- Přepracování dočasně vyhozené funkce upozornění na nepřečtené příspěvky (zelené „NEW“).
- Možnost nastavit si záložku „poslední příspěvky jako první stránku fóra. Dobrá zpráva pro ty, kterým nevyhovuje úvodní seznam kategorií.
- Upraví se záložka/funkce „sledovaná témata. Minimálně tak, že si vlákna budete moci ze sledování i odebrat. V ideálním případě dojde i na upozornění, když někdo do Vámi sledovaného tématu vloží příspěvek.
- S tím souvisí úprava upozornění („nové reakce“) v horní liště. Měla by přibýt možnost otevřít si samostatnou stránku s historií upozornění.
Úpravou funkce upozornění v horní liště se také zbavíme nutnosti rozklikávat zvlášť každé jednotlivé upozornění z toho důvodu, aby zhaslo. To znamená i to, že těm, kteří to nedělají (protože je to opruz :) ), už tam nebude svítit x nepřečtených noticek.
- Otevřené vlákno se uživatelsky zpřehlední. Současné zpětné odkazy v horní části nahradí přehlednější drobečková navigace. Upravit bych měla i ovládací prvky (pro holky správkyně:  to platí i pro administrátorské rozhraní).
- Přibude možnost rychle ohodnotit příspěvek pomocí tlačítek like/dislike (konkrétní podobu ještě promyslím).
- Drobné opravy a doplňky týkající se propojení s databází: Ikonka “ navoněného“  parfému u příspěvku už by měla mít funkční proklik a také přibude možnost jednoduchým způsobem vložit do příspěvku v textovém editoru odkazy do detailů konkrétních vůní (Něco jako zmínka vůně. Máme pěknou databázi, tak to pěkně propojme. J)


3. Polička
- Přibude možnost měnit pořadí vůní na poličce.
- Přibude možnost nahrát místo defaultního obrázku z databáze vlastní fotku.
- Přibude funkce vyhledávání na poličce. Budete si tak moci snadno vyfiltrovat, co potřebujete (užitečné zejména pro sběratele).


4. Databáze:
- Zmizí šílená desetinná čísla u hodnocení parfému v detailu parfému. Přibude možnost hodnotit neutrálně a možnost nahlédnout, kdo jak hodnotil.
- Na hlavní stránce databáze bude záložka „nejoblíbenější vůně“ nahrazena novým výčtem “naposledy přidaných vůní.“


5. Články a novinky
- Úprava vkládání a administrace článků a novinek (týká se bloggerů).
- Ve výpisu článku přibude počítadlo komentářů.

6. SZ
- Přidat možnost vkládat fotky z počítače i do soukromé zprávy.

...

.............................................................................

Souhrnná cena za vše zmíněné nám vyšla 20 000 Kč. To by teda měla být naše cílová částka. Zahrnuje to čistě programátorské práce, které Zdolf odhadl na cca 40 hodin čistého času.

Moje úloha zůstává stále stejná: Stejně jako funkce admina, i tvorba grafiky webu pro mě zůstává čistě volnočasovou aktivitou.

Pokud máte jakékoliv dodatečné dotazy nebo vám něco není jasné, můžete se zeptat v příslušném vlákně

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Komentáře k článku (1)
Kemia
Kemia (06.5.2018 )