Tak trochu jiný Guerlain

Avatar od wendulka, 29. srpna 2015

Letos na podzim to budou dva roky od velké rekonstrukce La Maison Guerlain. Po znovuotevření mě asi nejvíc překvapila zpráva o tom, že Guerlainu propůjčil svoje služby slavný hvězdičkový šéfkuchař Guy Martin, díky čemuž zde byla otevřena restaurace "Le 68 Guy Martin". Návštěvnici tu tak mají možnost ochutnat v jím navržených pokrmech jeho vlastní interpretace vonných esencí, typických pro Guerlain. Zároveň s tím byla uvedena úplně nová řada parfémovaných sypaných čajů. A protože mezi nimi nechybí Shalimar, byla jsem pochopitelně zvědavá, jak chutná. Návštěva se mi poštěstila až letos, takže vám konečně můžu zprostředkovat dojmy.

Restauraci najdete v suterénu La Maison po té, co vejdete levým vchodem a rovnou za nosem dojdete až na konec ke schodům, které vás do ní dovedou. Otevírá ve stejnou dobu jako La Maison ale s tím, že do 11:30 hod. je servírována pouze snídaně, kdy si můžete kromě již zmíněných čajů objednat buď kávu nebo džus a vybrat si k tomu některý z nesmírně lákavých zákusků v místnosti, která předchází samotné restauraci. Zde máte možnost si jednotlivé čaje očichat (další možnost pak máte v přízemi), ale také si můžete přivonět ke kompletní řadě vonných svíček a nejčerstvějším parfémovým novinkám značky.

Moje volba samozřejmě padla na shalimarovský čaj, tvořený směsí černého a zeleného čaje, avšak zaujala mě i vůně čaje Winter Délice a Liu, jehož parfemace mi přišla společně s La Petite Robe Noire (překvapivě vážně voní po třešních a lékořici) nejvýraznější a asi i nejvěrohodnější. Volba zákusku byla o něco náročnější, jelikož všechny vyhlížely luxusně. Ale protože hned po Shalimaru nejvíc miluju jahody, vyhrála to tartaletka.

Obsluha vám během chvilky vybraný dezert naservíruje a společně s bílým šálkem s natištěným logem restaurace donese malou bílou konvičku s horkou vodou, do níž ponoří sítko s čajem. Doporučená doba louhování je 4 až 5 minut. Po té čaj získá nádherně žlutou shalimarovskou barvu.

Jak už ovšem kdysi zmiňovala domenica, nepředstavujte si, že byste pili Shalimar. Po vylouhování je výsledná parfemace opravdu jen velice jemná, pouze nepatrný náznak bergamotu a vanilky. V této souvislosti vám jej, pokud jste zvyklí u běžných čajů jako já, přehnaně sladit. Sladký je totiž už sám o sobě a zbytečně tím zabijete právě tu jemňoulinkou parfemaci. A co je nejdůležitější, nejenže voní, ale i chutná velice dobře. Pokud se vám podaří do La Maison dostat, určitě navštivte i samotnou restauraci Le 68 Guy Martin, protože degustace čajů rozhodně stojí za to. A i když já jsem si tentokrát odtud přinesla zcela vyjímečně neparfémový úlovek, už teď vím zcela jistě, že příště to bude malá černá "urnička" :) .

Diskuze:
Guerlain (Značky)
Komentáře k článku (7)
Tassia
Tassia (31.8.2015 )

Neviem aký ďalší level ešte sa dá dosiahnuť u parfémovej maniačky! Vypiť Shalimar je podľa mňa TOP.

Ef
Ef (30.8.2015 )

Ach!

Hoolinkah
Hoolinkah (30.8.2015 )

Takže věta "ty tu vůni snad i piješ" už teď nemusí být tak daleko od pravdy. :D Měli tam nějakou jedlou Samsaru? A takovej linstantovej dortík bych si taky dala hned.

edit: Pardon, teď jsem si všimla toho odkazu na menu...právě koukám na makronku a la Shalimar. Kruciš!

wendulka
wendulka (30.8.2015 )

slniecko: Ne, normální jídla, obsahující některou z ingrediencí, typických pro vůně Guerlain http://www.le68guymartin.com/en/la-carte/ .

slniecko
slniecko (30.8.2015 )

Aké pokrmy? Asi len sladké nie? Inak je to dekadencia, jesť parfém:)))...no čaj si viem predstaviť, že by mohol byť fajn, konieckoncov u LPRN sa človek neubráni myšlienke, že sa tak možno aj hodí viac...Liu si predstaviť neviem.

Avatar
(30.8.2015 )

A ešte pri stole plnom kosatcov!

barbucha
barbucha (30.8.2015 )

Je mi závistí úplně špatně :-) Byla bych předpokládala, že čaj bude podobnej Earl Grey - kvůli tomu bergamotu... Ale VYPÍT Shalimar, to musí být zážitek!