Puredistance a sametová Warszawa

Avatar od wendulka, 17. ledna 2017

Promo text vypráví o tom, že úplně první myšlenka na Varšavu prý vzklíčila v mysli Jana Ewouda Vose už někdy před 30 lety, kdy poprvé slyšel stejnojmennou (tehdy již deset let starou) píseň od Davida Bowieho. Výslovnost toho slova mu připadala syrová, ale krásná a fascinující zároveň a samozřejmě ho okouzlila i samotná hudba písně. Když pak město navštívil o mnoho let později, byl údajně velmi očarován přátelskostí tamních obyvatel a krásnými ženami, procházejícími se po ulicích s hrdou elegancí, které jakoby vystoupily přímo z filmového plátna. Varšava ho prostě ohromila. Přivezl si odtud mnoho fotek a dokonce i několik krátkých filmů, aby jeho myšlenka na město zůstala co nejživější. A před dvěma lety se konečně rozhodl zrealizovat ji i parfémově a v úzké spolupráci s rodinou paní Stanislawy Missaly začala vznikat vůně, vzdávající poctu Varšavanům. Ke zdůraznění její výjimečnosti a spojení s polským hlavním městem, má nyní parfumérie Missala až do listopadu tohoto roku výlučnou exkluzivitu prodeje tohoto parfému, omezenou na území Polska včetně online prodeje, nicméně pokud jste nedočkaví, vzorek si u nich koupit můžete už nyní. Případně můžete v březnu vyrazit do Milána na letošní výstavu Exsenze. A jestli vás zajímá, jak voní, tady je už teď malá ochutnávka.

 

(http://www.puredistance.com)

....

Řekla bych, že Antoine Lie se stejně jako v případě White držel černo-fialového vizuálu. Tady však přidal i Janovu vzpomínku na krásné a elegantní polské ženy. I když osobně ho malinko podezřívám, jestli přitom náhodou nemyslel i na Lauren Bacallovou, když v dlouhých černých šatech s hlubokým výstřihem poprvé okouzlila svého budoucího manžela Humphreyho Boggarta v Mít a nemít. Jsem si skoro jistá, že musela vonět nějak takhle, protože já si na ni vzpomněla okamžitě po prvním přičichnutí.

(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com)

.....

Otevírá se sametově zelenými a zároveň lehce kandovanými lístky fialek, které osvěžuje hořké zelené galbanum s pár kapkami grapefruitové šťávy. Absolutní silice jasmínu tu má kromě medově slunečných a nazelenalých podtónů stejný nádech červeného ovoce, jak jej můžete znát např. z Délices de Cartier (domnívám se tedy, že jde o jasmín sambac). Odvážím se i tipnout, že se sem dostalo i pár okvětních plátků růže, protože tento jasmín mi tu společně s doznívající fialkovou sladkostí mi evokuje dojem výrazně rudě nalíčených rtů. Kouřové tóny vetiveru s pryskyřičnatým styraxem by zase mohly představovat cigaretu, s níž se Lauren objevila v mnoha scénách.

.....

Tady jasmín s vetiverem doplňuje vůně nasládlého, sluncem prohřátého sena (janovec?). Jen to slibované kosatcové máslo můj nos nějak minulo. Trocha pačuli v základu pak jen podtrhuje celkový dojem fuchsiovo-zelené sametovosti. Osobně se malinko zdráhám označit Warszawu za opravdovou moderní chypre, nicméně má k ní hodně, hodně blízko a na rozdíl od White je pro mě nabitá emocemi. Škatulkování parfémů podle příležitostí obvykle nemám ráda, ale Warszawa je podlě mě vůně, která si vyloženě říká o dlouhou večerní róbu a rukavičky.

(https://ae01.alicdn.com)

.....

Warszawa má srovnatelnou intenzitu a výdrž se všemi předcházejícími dámskými vůněmi od této značky, ale při koncentraci čistý parfém bych ani nic jiného neočekávala. To nejpodstatnější je pro mě ovšem to, že po nedávném a značném zklamání ze Sheiduny a jisté rozpačitosti z White je tu pro najednou obrat o 180 stupňů. Takže i když mým favoritem i nadále zůstává Antonia, Warszawu tímto řadím hned za ní na druhé místo. Jsem zvědavá, na kolik se mnou potom budete souhlasit. Každopádně tentokrát je podle mě se letos na podzim opravdu nač těšit¨.

...

...

Titulní obrázek:

http://www.puredistance.com

Komentáře k článku (3)
Fleur
Fleur (19.1.2017 )

Večerní Varšava...přiblížení vůně je velmi sugestivní, díky! K Sheiduně jsem byla shovívavější, ale zatím i mně se nejvíce líbí Antonia a potom Puredistance I.

wendulka
wendulka (17.1.2017 )

Flakon je z tmavého skla. Má v sobě podobný tmavohnědý podtón jako flakon Antonie, takže není ani hnědé ani vyloženě černé, což se hodí jak k zelenému balení, tak i k tomu fialovému vizuálu.

slniecko
slniecko (17.1.2017 )

Znie to úžasne lákavo. A vidím, že je fialová, ale na prvej fotke vyzerá zelená. Je to fotkou, alebo je to fialový flakón v zelenej skrinke?