...
Javorový sirup se mi v parfémech totiž hodně líbí a tu správnou vůni s kávou taky hledám už dlouho. No a náhoda tomu chtěla, že jsem do Paříže dorazila jen pouhé 2 dny po její tamní premiéře. A jelikož jsem do butiku L´Artisan dorazila po snídani v La Maison Guerlain, což mě v deštivém počasí patřičně namlsalo, Noir Exquis mě okamžitě uchvátila, protože je do puntiku taková, jak jsem si ji představovala.
...
(http://www.mytuscanjournal.com)
...
...
Jak už jsem zmiňovala v Novinkách, parfumér Bertrand Duchaufour se v tomhle případě nechal inspirovat jistým nečekaným setkáním u kávy v jedné pařížské patisserii. A soudě na základě samotné vůně to muselo stát za to. Glazované kaštany, které si tam dal, byly podle všeho obaleny jen ve slaboučké až průsvitné vrstvě karamelu a práškového cukru. Měl k nim jen malý kousíček kandovaného pomeranče, protože hned po tom si objednal křehké lívance, posypané vlašskými ořechy a jen zlehka si je zakápnul javorovým sirupem. Právě ty jsou zde společně s kaštany krásně výrazné a dodávají vůni takovou tu typickou nahořklou dřevitost. Takže ačkoliv jde o gurmánku, nepůsobí skoro vůbec sladce, ale noir :) .
...
(http://powerpress.coffeetalk.com)
...
Po rozvonění přistoupíme k tomu nejdůležitějšímu a to je káva. Podle vůně je opravdu kvalitní, čerstvě upražená (ne zapařená, jako ji mám v Noa) a pomahá společně s kaštany a vlašskými ořechy vůni udržovat její tmavohnědý odstín. Zesládne až v základu, kdy se Bertrand přece jen rozhodl pro trochu tradičnější laskominu v podobě malé porce crème brûlée i s tou vrstvou lehoulince připáleného vanilkového cukru, který je zajímavý tím, že má třešňovou příchuť (kombinace vanilky, tonky a heliotropinu), aby tím tohle mimořádně příjemné posezení zakončil.
...
...
Výjimečnost Noir Exquis tedy nespočívá v tom, že by to byla nějaká klasická sálající cukrárna, napěchovaná všemožnými dortíky a dalšími kalorickými bombami, co by křičela do okolí, což ji tak i při její jedlosti podle mě dělá atraktivní i pro pány, kteří doteď jen obdivovali tyhle typy vůní třeba na partnerkách. Mezi kolemjdoucí vysílá jemnější závany, které během zkoušení z pouhého vzorku za těch pár dní už donutilo několik mých známých a rodinu k otázce, čím že krásným a novým to voním. A co je na L´Artisan nejpodstatnější, na kůži mi vydrží 5 hodin. Takže jakmile dorazí i do zbytku Evropy a Prahy, máte se na co těšit ;) .
...
...
Titulní obrázek:
Pokud bude Bertrand takové srazy absolvovat častěji, jeho linie vskutku ohrožena (pokud by to všechno měl spořádat sám).
Každopádně, Noir Exquis je povedená gurmánka, tak akorát, a rozhodně mi bude občas zpříjemňovat nadcházející podzim a zimu.
Recenze na Guerlinade: http://guerlinade.cz/2015/09/19/lartisan-parfumeur-noir-exquis-recenze/
Ha, slint, a to já vůbec nemám problém ani s Traversée, naopak, takže na TOHLE se vyloženě těším :-P
Tvoje popisy jsou tak lákavé. Řadím do šuplíčku s názvem MUST HAVE...
nějak trpím utkvělým dojmem, že se Bertrand pěkně přecpal :D ale ok, budu ti věřit, že je to dobrý ;)
Tak to vyzerá naozaj zaujímavo,až lákavo. A päť hodín je na Artisana už slušný výkon.
... teda Wendulka, ty si fakt pokušiteľka..