Pierre Guillaume / Collection Croisière: Mojito Chypre (jahodové mojito u moře)

Avatar od wendulka, 15. června 2015

Před pár dny jsme od barbuchy dostali několik tipů na duševno, co by nám mohlo dělat letos společnost u vody. Já na ni tímto navážu v poněkud tradičnějším duchu a přidám zajímavý voňavý tip. Jde o nejnovější vůni od Pierre Guillaumea, nazvanou Mojito Chypre, která má odrážet atmosféru plážových party a letních oslav od Ibizy až po Miami a je v prodeji teprve pár dní.

(http://www.pumiris.com)

...

Už jeho Entre Ciel et Mer se svojí voňavou tématikou mořské pláže, hrušky a opalovacího krému Nivea, Jangala s tropickou džunglí, mořskou pláží, kokosovým opalovacím olejem a liliemi a především Long Courrier se slanou mořskou vanilkou se mi líbily, takže uvedení této vůně ve mně pochopitelně vzbudilo zvědavost už předem a s potěšením musím říct, že tentokrát mi odhad vyšel dokonale.

...

Pierre z receptu na správné mojito nevynechal vůbec nic. Je tu čerstvě rozkrojená přírodní limetka, čerstvé lístky chladivé máty, třtinový cukr, aromatický bílý rum a pochopitelně i sodovka. A ani zde nechybí krystalky mořské soli a šumící mořský příboj, olizující sluncem rozpálenou sněhobílou pláž. A nebyl by to Pierre s jeho známou zálibou pro sladké, aby nám do mojita nepřilil stoprocentní jahodový džus (normálně mi jahody v drtivé většině vůní přijdou pubertální, ale tady jim to táák sluší) a nepřidal ještě špetku třtinového cukru.

...

(http://www.pumiris.com)

...

Tím ovšem tenhle Pierrův letní tropický koktejl zdaleka nekončí. Tam, kde jeho Antigua (Phaedon) s vůní navlhlého mechu (i tu limetku a mořské tóny bychom mohli brát za určitý styčný bod, když už jsem u takové Entre Ciel et Mer zmiňovala Bois Naufragé) jen zlehka koketuje, nabírá Mojito Chypre po pořádném rozvonění v těchto tónech na síle a svůj přívlastek si tak podle mě rozhodně zaslouží. Dokonce má na svěženku lehce nadprůměrnou intenzitu a výdrž, což je velmi potěšující. Pokud jste se tedy zatím nenašly v Sunshine (Amouage) a Fordova modrá kolekce kolínských je na vás zase málo sladká, zkuste to tohle léto třeba zrovna s Mojito Chypre.

...

...

Titulní obrázek:

http://st.gdefon.com

Komentáře k článku (5)
andry
andry (09.7.2015 )

sice jsem nezkoušela Jangalu, ale z ostatních je mým favoritem Entre Ciel et Mer. Long Courrier je taky moc pěkná, ale spíš pro ty, co preferují gurmánky.

barbucha
barbucha (16.6.2015 )

wendulka: Někde jsem zahlídla že ji přirovnávaj k původnímu Narcisovi, k tzv. "moderní" chypre, tak jsem se okamžitě začala bát :-) Asi to už jiný s těma novejma nebude, no. Ale máš pravdu, že Parure je dobrá, byť se švestkou... jakož i Mitsouko s broskví :-) Tak jestli má Mojito aspoň chyprovej dojezd...

wendulka
wendulka (16.6.2015 )

barbucha: Tak v Le Parfum de Therese nebo Parure máš přece švestku (v Therese ještě i meloun) a taky to chypre je ;) , ovocná teda. Ale tohle je Pierre, takže typickou starou školu u něj očekávat nemůžeš, jestli jsi to myslela takhle. Každopádně to chypre tam poznat jde a to se dneska dá říct o málokteré svěžence.

barbucha
barbucha (16.6.2015 )

Barman je fešák :-) ale wendulko, určitě je to i chypre? Jahody?!

slniecko
slniecko (16.6.2015 )

Jop, tak tento koktejl by som brala aj s barmanom...