Monsieur - novinka od Édition des Parfums Frédéric Malle

Avatar od wendulka, 25. října 2015

první pačuliovka Frédérica Malleho

Když se koncem loňského roku na internetu provalilo, že značka Edition des Parfums Frédéric Malle přechází pod konglomerát Estée Lauder, vyvolalo to samozřejmě otázky, co všechno to přinese a případně odnese. Zatím to vypadá hlavně na ty přínosy, protože po úspěšné Cologne Indélébile se značka ještě letos v listopadu chystá uvést další vůni (naposled se tak stalo před 12 lety, kdy byly vydány v jednom roce L'Eau d'HiverUne Rose).

(http://www.theperfumegirl.com)

...

Tentokrát si Frederic Malle po šesti letech vzpomněl hlavně na pány a představuje novou vůni, nazvanou zcela prostě Monsieur, k níž po dvouroční pauze znovu přizval parfuméra Bruna Jovanovice, který má kromě interiérových vůní na kontě podle mě velmi povedenou Dries Van Noten. V tomhle případě má jít o pačuliovku, osvěženou tangerinkou, rumem a doplněnou vanilkou a pižmem.

Když se na to tak dívám, nemůžu si samozřejmě nevzpomenout na Kilianovu Straight to Heaven, i když v tomhle složení chybí ten cedr. Ale protože vím, že Frédéric Malle na vznik každé vůně pečlivě dohlíží, nevěřím, že by vypustil do světa něco okopírovaného. A jelikož pačuliovky já můžu, jsem na tuhle kreaci, nehledě na název, neskutečně zvědavá. A abych nezapomněla, tou druhou dobrou zprávu, že Monsieur má být jakýmsi protějškem k dámské Portrait of a Lady z roku 2010, což naznačuje, že tahle vůně by s námi měla minimálně v nejbližší budoucnosti zůstat.

EDIT 26. 10. 2015: Tak podle dnešní informace z oficiálního butiku Frederic Malle bylo uvedení Monsieur posunuto na únor 2016. Podstatné však zůstává, že bude.

Diskuze:
Frédéric Malle (Značky)
Komentáře k článku (1)
blackviolet
blackviolet (26.10.2015 )

Pačuliovka od F Malle ♥! Radost mi trochu kazí ten název a to, že je věnovaná prvoplánově pánům. Ale zase to složení vypadá opravdu dobře.