LM Parfums: Sensual & Decadent (mandlová káva a vanilkovo-karamelový eclair s borůvkami a malinami)

Avatar od wendulka, 11. prosince 2015

Značka LM Parfums se mi dostala do povědomí už svými prvními výtvory jako Ambre Muscadin, Patchouly Boheme, O de Soupirs, za nimiž stojí dnes už bohužel zesnulá Mona di Orio, mimořádně nadaná žačka legendárního Edmonda Roudnitska, bělostně letní Chemise Blanche, ale především parfémovým extraktem Sensual Orchid, který vytvořil parfumér Jerome Epinette, známý zejména spoluprácí s Benem Gorhamem ze švédského Byreda. A protože Sensual Orchid zároveň patří bezkonkurenčně k nejprodávanějším vůním značky (tzv. bestseller), bylo jen logické, že ji Laurent Mazzone nenechá jen tak ležet ladem, a proto ještě před koncem roku uvedl na trh její novou intenzivnější a hlubší variaci, nazvanou Sensual & Decadent znovu v koncentraci Extrait de Parfum.

(http://static01.nyt.com)

...

Už jen tahle zpráva, aniž bych ještě znala složení nebo samotnou vůni, mě mimořádně zaujala. S jakýmikoliv odnožemi bývá totiž často potíž ve smyslu, že jen málokdy dokážou kvalitou navázat na již úspěšnou vůni, ať už se jedná o mainstream nebo niche a v podstatě tak na ní jen parazitují a vezou se na její vlně slávy. Sensual & Decadent však naštěstí patří k několika málo vzácným výjimkám, které nejenže jsou důstojným následovníkem předchozí verze, ale dokonce jsou ještě lepší.

...

Už Sensual Orchid jsem vnímala jako květinově gurmánskou vůni a nejinak je tomu u Sensual & Decadent. Pochopitelně nezapřou určité spojovací body, jako jsou sladké tropické květiny, tóny lesního ovoce, káva a vanilka, přesto se nedá říct, že by šlo o úplně stejnou vůni. Citrusy byly zaměněny za čerstvě nakrájenou, příjemně kyselkavou rebarboru. Za ní následují již zmiňované sladké tropické květiny (lisylang a orchidej) s jemným závanem krotkého oudu.

...

(http://www.coffeelightandsweet.com)

...

Po rozvonění se podobně jako v Sensual Orchid objevuje šálek sladké kávy, avšak tady je výrazně mandlovější. Má skoro až amarettový buket. A zatímco v Sensual Orchid cítím čokoládové pralinky s růžovou náplní (maliny), v případě Sensual & Decadent se mi v této fázi okamžitě vybavil eclair, lahodný francouzský dezert z odpalovaného těsta. Tady máme dva druhy, oba plněné vanilkovo-karamelovou náplní a zvrchu lehce posypané kakaem (benzoin), ale jeden je zdobený borůvkovou a druhý malinovou polevou.

...

(http://s3-media1.fl.yelpcdn.com)

...

(http://www.gourmet-chick.com)

...

Oproti Sensual Orchid je opravdu hlubší a sladší, díky mnohem výraznější labdanové zakouřenosti však v žádném případě přeslazená. A díky vypuštění cedru v základu působí zásluhou vanilkové infuze mnohem hustějším a hladším dojmem. Skvělou zprávou je i to, že přidala jak na intenzitě, tak i ještě lepší výdrži, která už u Sensual Orchid je výborná. Méně potěšující je bohužel cena, jelikož Sensual & Decadent se pohybuje ve stejné cenové kategorii jako Sunshine, zatím nejdražší Amouage. Ale co naplat, myslím, že na závěr roku mám o svém letošním vánočním dárku, který si nadělím sama sobě, asi rozhodnuto :) . Až půjdete okolo Jáchymovy ulice, určitě zajděte vyzkoušet, jsem zvědavá, zda na vás zapůsobí stejně silně jako na mě.

...

...

Titulní obrázek:

http://www.pumiris.com

Diskuze:
LM Parfums (Značky)
Komentáře k článku (2)
Mitzi
Mitzi (17.12.2015 )

Škoda, že se nedostanu vyzkoušet dnes. ale v úterý se tam musím zastavit ;-) Tvůj popis je opravdu velmi lákavý.

Ayuri
Ayuri (11.12.2015 )

Mandľová káva...tak to vyzerá zaujímavo, aj keď ja teda kávu v Sensual Orchid nemám, skôr hustý kávový likér.
Toto bude pre mňa horúci kandidát na vyskúšanie, len ma trochu straší oud v základe, no som veľmi zvedavá.