Můj zamilovaný šeřík aneb Lilac Love od Amouage

Avatar od wendulka, 12. zaří 2016

Můj vztah k šeříkovým vůním byl dlouhá léta komplikovaný, jelikož všechny dosavadní vůně tohoto typu byly na mě buď moc omamné, moc zelené nebo moc vodnaté, proto bylo moje hledání mnohem složitější než třeba u konvalinkových vůní. Jak totiž asi mnozí z vás už ví, výtažek z rostlinných částí šeříku či jeho květu neodpovídá přesně jeho známé vůni podobně jako je tomu u konvalinky. Parfuméři ji proto nahrazují vlastní směsí. Nejblíž k němu doposud měla Opardu (Puredistance), kde mě ale bohužel ruší biolitový začátek. Dále to byla Lilac (Roja Parfums), En Pasant (Frederic Malle) a Osé (Simone Cosac). Přesto ani v nich jsem se necítila úplně ve své kůži, takže když se letos v lednu objevila první zpráva o tom, že Amouage chystá svůj šeřík, má naděje opět zahořela naplno.

.....

Vůně tvoří součást zcela nové kolekce The Secret Garden, jež plánuje postupně představovat spletité ženské vůně, které se mají zabývat pocity, myšlenkami a zkušenostmi bez zatíženosti současným světem a zachytit tak pravého ducha klasické ženskosti každé moderní ženy. Její samotný název pak zněl stejně lákavě jako samotné složení, proto jsem už podvědomě předem tušila, že tentokrát to bude ono, tzn. že půjde o mnohovrstevnatou vůni a ne o šeříkový soliflor. A nadšeně potvrzuji, že Christopher Chong jako kreativní ředitel splnil veškerá má očekávání do puntíku.

...

 

(http://uiimages.parfumo.de)

....

Šeřík je tu dominantní jen v první polovině, ale je zpracovaný naprosto nenásilně a důvěryhodně. Zastupuje ho krotký zelený jasmín s medově nasládlými podtóny, trocha ylangu s hořkou svěžestí neroli. Záhy jej doplní jemná krémová gardénie a coca-colově perlivými akordy otočníku a pudrovým kosatcem a odkryjí tak další pastelově fialové vrstvy. Největší překvapení ovšem nastává po rozvonění, kdy se do popředí dostává kakao s bíločokoládovou tonkou, čímž Lilac Love získává gurmánský nádech, i když jenom lehounký, protože šeřík přece jen nezmizí úplně a společně s vanilkou  v základu vytvoří luxusní květinově pudrový vintage tón s vůní tělového krému, který je opravdu jednou stranou sametově hřejivý a druhou stranou chladivý jako satén. V úplném dojezdu pak vůně ještě podepře mléčný santal s kořenitými podtóny a trocha pačuli.

........

(http://www.kino.de)

...........

Lilac Love je pro mě vůní ryze evropského střihu a evokuje mi počátek minulého století, kdy dámy ve společnosti ještě neukazovaly kotníčky, nosily rukavičky a klobouky a společenský čas trávily konverzací v salóncích nad kávou a zákusky. Je to taková Eliza Doolittleová už po proměně ve vznešenou dámu s moderním sebevědomím. Další potěšující zprávou je, že jde hezky do prostoru a na kůži drží přes čtyři hodiny. Méně potěšující je samotná oficiální prodejní cena, která byla v Evropě stanovena na 364 euro, což je ale na druhou stranu o trochu méně než u Sunshine. Každopádně já mám zcela jasno, Lilac Love JE mým vytouženým šeříkem a určitě mi rozšíří poličku. Od října by měla být dostupná i v Praze, takže ji určitě zajděte vyzkoušet.

...

...

Titulní obrázek:

http://www.kafkaesqueblog.com

Diskuze:
Amouage (Značky)
Komentáře k článku (2)
Chantal
Chantal (18.10.2016 )

Už se nemůžu dočkat, až ji budu moci vyzkoušet! Už jen ten flakon je nádherný a šeřík, když se to s ním umí...ach!

slniecko
slniecko (12.9.2016 )

Teším sa, že je orgovánová, po prečítaní zloženia som sa totiž obávala, že to bude hrať len na nejakú "fialkastú atmosféru". Ja orgovám milujem, vždy musím mať na poličke nejaký.